Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

BAR byl v podezření FIA už od začátku sezóny

BAR byl v podezření FIA už od začátku sezóny

U soudu by BAR skončil někde mezi trapasem a katastrofou.

"Mezinárodní automobilová federace tým BAR podezřívala z porušování pravidel již od začátku sezóny," prozradil její prezident Max Mosley.

"Všichni, kdo byli jen trochu zasvěcení, tušili, že se něco děje," pokračoval dále s tím, že FIA nebyla kontaktována nikým, kdo by usiloval o odměnu 1 mil. dolarů za to, že upozorní na podvádění.

"Prostě se o tom spekulovalo, osobně jsem to slyšel během zimních testů a navíc od někoho, kdo ve formuli 1 nedělá, ale od někoho v souvislosti s motorsportem ve Spojených státech. Zda se to skutečně dělo nebo ne, to nemohu říci."

Max Mosley byl na dnešní tiskové konferenci otázán, proč bylo vypumpováno jen auto Jensona Buttona a ne Alonsovo či Schumacherovo auto.

"Protože jsme měli dobrý důvod domnívat se, že je s vozem BAR něco špatně," odpověděl Mosley. "Neměli jsme důvod domnívat se, že ostatní týmy dělají to samé. Byl byste blázen, kdybyste to udělal, lidé ve formuli 1 takové věci už dlouho nedělají.

Možná bychom měli kontrolovat častěji, protože jestli se to loni dělo, jakože takové jsou spekulace, pak jsme to měli najít."

Podle Mosleyho se BAR rozhodl nejít k civilnímu soudu, protože by je roznesl na kopytech a skončil by někde mezi trapasem a katastrofou.