Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

McLaughlin si vysloužil další test, tentokrát na oválu

McLaughlin si vysloužil další test, tentokrát na oválu

Vyzkouší si Texas Motor Speedway

Novozélanďan Scott McLaughlin se tento týden ještě jednou sveze ve voze IndyCar týmu Penske. Po testech v Sebringu a na Circuit of the Americas se přesune jen o kousek dál, z Austinu do Fort Worthu na ovál Texas Motor Speedway. V pátek si na něm kromě něj odbudou oválovou premiéru tři nováčci v IndyCar.

Společně s McLaughlinem budou v Texasu trénovat Rinus VeeKay (Ed Carpenter Racing), Álex Palou (Dale Coyne Racing) a Oliver Askew (Arrow McLaren SP). Testovat na 1,5mílovém oválu s vysokým klopením budou i dva zkušení jezdci – Ed Carpenter a úřadující šampion Josef Newgarden.

Novozélanďan, který závodí za DJR Team Penske v australských SuperCars, o sobě dal ve středu v Austinu pořádně vědět. Přestože měl doposud na kontě jen jeden test v Sebrigu, byl v Austinu třetí nejrychlejší.

V IndyCar jej letos ještě uvidíme, Penske jej totiž potvrdil pro Velkou cenu Indianapolisu, která se jede dva týdny před pětistovkou na slavném oválu. Že by se ještě letos McLaughlin objevil i na oválu, ale není moc pravděpodobné. Téměř všechny závody na oválech totiž kolidují s podniky australského šampionátu sportovních vozů. Až na dvě výjimky – Indy500, tam by ale McLaughlin nestihl kvalifikaci, ve čtvrtém Penskeho voze už je potvrzený Castroneves a pátý monopost tým nasadit nechce, a také na ovál Gateway u St. Louis.

„Nemáme žádný plán. Scott nemůže závodit v Texasu. Je tam termínová kolize. Ale když už jsme v Texasu a máme ho tady, tak ho tam necháme teď odjet pár kol. Očekávali jsme, že tady se bude cítit víc jako ryba ve vodě než na Texas Motor Speedway, ale ano, odvedl dneska velmi dobrou práci,“ pochválil McLaughlina vedoucí stáje Penske Ron Ruzewski.

Dvojnásobnému šampionovi SuperCars je teprve 26 let. Netají se tím, že sice odjede ještě letošní a možná i příští sezonu u protinožců, ale že by se rád posunul v kariéře dál. Pro tým Penske by mohl představovat alternativu za Willa Powera či Simona Pagenauda, kterým je 38 a 35 let.