Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ptáček potřetí doletěl na bednu

Ptáček potřetí doletěl na bednu

Vyhrál ten nejmladší

Petr Ptáček uspěl i v posledním díle letošního seriálu Toyota Racing Series. Ve druhé jízdě v novozélandském Manfeildu obsadil třetí pozici. Na pódium tak vystoupil celkově již potřetí.

Český jezdec měl díky sedmému místu v sobotním klání výhodu startu z první řady. Vedle něj stál Lucas Petersson, jemuž se nájezd do úvodní zatáčky povedl lépe. Na oba dva však vyzrál nejmladší účastník šampionátu Tijmen van der Helm. Za ním se vyvezl na druhou příčku jeho stájový kolega z Kiwi Motorsport Franco Colapinto. 

Petr Ptáček letos na Novém Zélandu už potřetí vystoupil na stupeň vítězů

Zatímco se Petersson propadal, držel se Ptáček neustále třetí. Za jeho zády to vřelo, protože se do křížku dostali oba lídři průběžné klasifikace Igor Fraga a Liam Lawson. Domácímu jezdci se přes veškeré úsilí nepodařilo svého soka zdolat a jeho náskok před ním se před závěrečným závodem, už 65. ročníkem Velké ceny Nového Zélandu, zredukoval na dva body.

Výsledky: 1. Tijmen van der Helm (NL, Kiwi Motorsport), 2. Franco Colapinto (RA, Kiwi Motorsport) +1,740, 3. Petr Ptáček (CZ, mtec Motorsport) +4,393, 4. Igor Fraga (BR, M2 Competititon) +4,976, 5. Liam Lawson (NZ, M2 Competition) +7,205.