Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Bez Wolffa za zády si Bottas postěžoval

Bez Wolffa za zády si Bottas postěžoval

Ročních smluv už bylo tak akorát

Není tu někde Toto? Ne? Tak vám povím, že by bylo fajn, kdybych konečně dostal dlouhodobější smlouvu.“ Tato slova padla během mediální „rundy“ v Barceloně v zázemí Mercedesu.

Jejich autora není těžké uhodnout. Valtteri Bottas se snažil žertem čelit neustále se opakujícím otázkám ohledně setrvání u trojcípé hvězdy. Faktem však je, že roční kontrakty podepisuje již od sezony 2017. Pro psychiku to není nic příjemného.

Když víš, co tě v příštích letech čeká a cítíš se v týmu dobře, je to výhra pro obě strany. Můžeš se plně soustředit na svoji práci. Stáj zase nemusí mít před svým jezdcem žádné tajnosti, co se příštího vývoje týče,“ dodal už ve vážném tónu. „Formule 1 je však sport plný politiky. Hodně kluků se pokouší dostat se do kokpitu.“ 

Nejpřímější cesta k dlouhodobé smlouvě vede pro Bottase přes pravidelné skalpy kolegy Hamiltona

Finovi se zjevně nelíbil loňský scénář, kdy už v polovině seriálu Toto Wolff oznámil, že pro rok 2020 se rozhoduje mezi Bottasem a Estebanem Oconem. Konečný verdikt pak padl až v srpnu.

Mělo to zůstat interní záležitostí,“ zakritizoval si Seveřan, který z tohoto duelu vyšel vítězně. „Čím déle to trvalo, tím se z toho stávalo větší téma a rozptylovalo mě to. Kdyby se vše uzavřelo o pár měsíců dříve, byl by život lehčí.

Na dotazy týkající se jednání o jeho další perspektivě v Mercedesu, reagoval Bottas stručným konstatováním, že se zatím žádná nevedou.