Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Žádná omezení pro Melbourne

Žádná omezení pro Melbourne

V Albert Parku jsou diváci vítáni

Pořádání Velké ceny Austrálie nestojí, zdá se, nic v cestě. Ministryně zdravotnictví Jenny Mikakosová dnes oznámila, že ve státu Victoria, do něhož patří Melbourne, nejsou zaregistrované žádné případy přenosu koronaviru. Podnik se tak může uskutečnit.

K tomuto okamžiku platí veškerá naše doporučení, týkající se velké ceny a dalších masových akcí,“ uvedla Mikakosová. „Chceme našim občanům umožnit vést co nejnormálnější život. Je ale potřeba přijmout určitá mimořádná opatření.

Její kolega Brett Sutton, šéfující resortu zdravotnictví ve státu Victoria, potvrdil, že nebudou kladeny žádné překážky účasti diváků. Těch se během víkendu očekává až 300 000. 

Vyhlášení vítězů se v Albert Parku odehraje se vší parádou. Foto: Red Bull

Vůbec jsme o tom neuvažovali,“ odpověděl pro list Guardian promotér závodu Andrew Westacott na dotaz, zda byla ve hře i „bahrajnská“ varianta. „Musíme být ovšem rozumní a reagovat včas na případnou změnu situace.

Ta může nastat zanedlouho. Dnes odcestovali speciálem z Itálie členové týmů Ferrari a AlphaTauri. „Jediní dva lidé, kteří přilétli odjinud, byli Sebastian Vettel a Charles Leclerc. Všechny ostatní čekáme v příštích 24 hodinách,“ dodal Westacott.

Zdroj: Australia GP