Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hrozí vzpoura jezdců v Melbourne?

Hrozí vzpoura jezdců v Melbourne?

Vettel: Když jde do tuhého, držíme při sobě

Patrně nejdále došel ve svých postojích vůči konání Velké ceny Austrálie Sebastian Vettel. Nepřímo totiž naznačil, že by se jezdci mohli rozhodnout do ní prostě nenastoupit.

Doufáme, že to tak daleko nedojde, ale pokud ano, pak musíme použít nouzovou brzdu,“ prohlásil dnes v Melbourne. „Je nás dvacet chlapů, kteří v minulosti dokázali v různých situacích táhnout za jeden provaz. Když jde do tuhého, stojíme při sobě. Myslím si, že k něčemu takovému právě dochází.

Vettel projevil názor, že piloti mají dostatek rozumu a zkušeností, aby dosáhli zrušení závodu. Potom však přece jen dal nohu z plynu: „V této chvíli je velmi těžké určit, jak velké nebezpečí to je a co přinesou příští dny a týdny. Mnozí se snaží, aby vše běželo tak jako dosud. Je ale otázkou, zda je to dobře.“ 

Pohodička na tiskovce, pod povrchem to ale vře. Foto: Pirelli

Nebylo nakonec lepší vůbec do Austrálie necestovat? „O tom jsme dlouho diskutovali,“ přiznal Vettel. „Objevily se argumenty pro i proti. Nikdo nebyl k ničemu nucen. A teď jsme prostě všichni tady.

Asociace jezdců GPDA se zatím omezila pouze na prohlášení, apelující na dodržování zpřísněných zdravotních a hygienických pravidel. V této souvislosti se Carlos Sainz omluvil fanouškům, že nebude poskytovat žádné autogramy: „Chápu vaše zklamání, ale děláme to i ve vašem zájmu.

Zdroj: FORMULE.cz