Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Automobilist se stal partnerem formule 1

Automobilist se stal partnerem formule 1

Jeho ambasadory jsou Stewart nebo Coulthard

Česká firma Automobilist se nově stala výhradním partnerem formule 1. Vloni prodala 28 000 uměleckých tisků s tematikou motoristického sportu.

Společnost založili z F1 dobře známý Pavel Turek spolu s kreativcem Janem Rambouskem a expertem na počítačovou grafiku Petrem Milerskim. Soustředili se na tvorbu designových plakátů a obrazů v limitovaných počtech kusů.

V tomto roce se Automobilist zaměří na artefakty k 70 letům MS F1. První řadou produktů jsou plakáty věnované všem velkým cenám letošní sezony 2020. 

Rarita - plakát velké ceny, která se neuskutečnila. Foto: Automobilist

Turkovi se již podařilo jako ambasadora získat například trojnásobného šampiona F1 Jackieho Stewarta, vítěze třinácti závodů F1 Davida Coultharda nebo mistra světa v rallye z roku 2003 Pettera Solberga. S Automobilistem kooperují rovněž italské automobilky Ferrari, Maserati a De Tomaso, stejně jako McLaren nebo Mercedes-AMG F1.

Unikátní technologie spočívá v propojení klasické fotografie a grafiky vytvářené počítačem. Každému obrazu předchází obsáhlá rešerše reálií, aby byl výsledek co nejvěrnější. Proto se vždy fotí na místě historické události. Celého procesu, trvajícího i dva tisíce hodin, se účastní až osmdesát lidí včetně herců.