Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Eliška Junková ve světě kryptoměn

Eliška Junková ve světě kryptoměn

Automobilist vstupuje do nového segmentu

Společnost Automobilist aktuálně nabízí své obrazy také jako nezaměnitelná digitální aktiva, známá pod zkratkou NFT (non-fungible token) a obchodovatelná kryptoměnami.

V internetové aukci na platformě SuperRare nyní vydražila kompozici s názvem The Queen of the Steering Wheel, zobrazující legendární českou závodnici Elišku Junkovou. Za 5.5 ETH ji získal sběratel Guy Norcal.

NFT je novou formou investice do umění. Díla jsou stejně jedinečná jako klasické artefakty, třeba Mona Lisa. Do tohoto segmentu jsme se od začátku velmi aktivně zapojili a doufáme, že oslovíme klienty, kteří dokáží naše pojetí náležitě ocenit,“ uvedl spoluzakladatel Automobilistu Pavel Turek. 

Bugatka Elišky Junkové se objevila v internetové aukci. Repro: Automobilist

Fine art The Queen of the Steering Wheel vznikl na oslavu výkonu Elišky Junkové na Targa Florio v roce 1928. V silné mužské konkurenci skončila na Sicílii pátá a ukázala, že automobilový sport může být i pro ženy.

Výroba zabrala grafikům z Automobilistu několik tisíc hodin, protože bylo nutné počítačově zrekonstruovat vůz Bugatti Type 35B včetně osobitého čalounění. „Výsledkem je záběr z ptačí perspektivy, který v době konání závodu nebylo možné pořídit,“ vysvětlil Jan Rambousek, jenž stojí za vývojem díla.

Zdroj: Automobilist, úvodní foto: Automobilist