Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sezonu 2020 si všichni budou pamatovat

Sezonu 2020 si všichni budou pamatovat

Proti rušení závodů se teď nedá nic dělat

Svět F1 je nyní plný špatných zpráv. Týmy se bojí finančních potíží a start sezony je týden za týdnem vzdálenější. Po odložení asijského začátku sezony potkal stejný osud i závody v Nizozemsku a ve Španělsku. Následně velkou cenu odřekly Monte Carlo a Baku a dnes se dozvídáme, že Kanada zrušila účast svých sportovců na olympiádě (pokud v létě nějaká bude), což vrhá stín i na VC Kanady naplánovanou na 14. června. Christian Horner se snaží udržet optimismus a myslí na to, jak úžasná a hektická sezona to bude, až jednou konečně začne.

"Udělala se spousta opatření, abychom si mohli být jisti, že když se vrátíme k závodění, bude to bezpečné pro naše fanoušky, zaměstnance i pro destinace, které navštívíme," napsal šéf týmu Red Bull Racing na sociální sítě. "Proto plně podporujeme všechna opatření, která byla nařízena FIA a formulí 1, včetně odložení zavedení nových technických pravidel z roku 2021 na 2022.

V současnosti se v Red Bullu soustředíme na opatření, která pomohou ochránit zdraví našich zaměstnanců a jejich rodinných příslušníků. Jak fanoušci, tak i my jsme hluboce zklamáni, že nemůžeme závodit a že se dozvídáme o dalších odložených a zrušených velkých cenách včetně Monaka. Jenže pandemie je problém daleko přesahující hranice světa F1 a všechny změny jsou nezbytné kvůli současné globální situaci. Můžeme vás ujistit, že jakmile sezona začne, tak to bude něco, na co jen tak nezapomenete."

Hornera mrzí každý zrušený závod snad ještě více přes fanoušky. Foto: Red Bull

Zdroj: Red Bull