Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Z Vettela by prý mohl být inženýr

Z Vettela by prý mohl být inženýr

Technika ho vždy bavila, tak proč ne?

Když Sebastian Vettel přestane závodit, mohl by z něj být kupříkladu strojní inženýr. To není drb, ale něco, co Vettel sám předestřel v rámci série otázek a odpovědí v sociálních médiích.

"Než se ze mě stal profesionální závodník, než se pořádně rozjela moje kariéra, prostě když jsem ještě chodil na střední, myslel jsem si, že bych mohl jít na univerzitu a studovat strojařinu," reagoval Němec na otázku, co asi bude dělat po skončení závodní kariéry.

"Myslím, že když budu mít hodně času, mohl bych se k tomu vrátit. Od té doby jsem se začal zajímat i o jiné věci, ale technické směry mě nikdy nepřestaly fascinovat. Chci vědět, jak věci fungují. Chci vědět, co se děje pod karoserií našeho vozu, jak funguje vývoj a jak každý kousek zapadá do celku. Takže toto je něco, co bych v budoucnu mohl dělat."

Vettel také řekl, že i kdyby se mohl vrátit do minulosti, na své kariéře by nic nezměnil, protože vše se vším souvisí a se svými úspěchy může být nadmíru spokojen. Dále dostal otázku, který z dárků od fanoušků mu udělal největší radost.

"Nemyslím, že bych dokázal vybrat konkrétní nejlepší dárek, ale největší radost mi dělá, když mi lidé napíší. Obzvláště si vážím ručně psaných dopisů. Takový dopis dokáže potěšit. Rád si na ně nechám čas a čtu je jeden po druhém. Člověk má pocit, že na něj někdo opravdu myslí. To dokáže zvednout náladu," odpověděl.

Vettel by se chtěl vrátit do školy. Foto: Ferrari

Zdroj: Sebastian Vettel