Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Marko chtěl záměrně infikovat piloty Red Bullu

Marko chtěl záměrně infikovat piloty Red Bullu

Naštěstí mu to rozmluvili

Nemoc COVID-19 má zřejmě vedlejší účinky i na myšlenkovou činnost některých jedinců. Následující nápad je nutno totiž označit za výplod chorého mozku.

Když Helmut Marko před pár dny tvrdil, že pro Maxe Verstappena by bylo nejlepší, kdyby se nakazil koronavirem a získal tak imunitu, bralo se to jako krajně nevhodný pokus o žert. Jenže Mateschitzova pravá ruka v motorsportu Red Bullu to zjevně mínila vážně. 

Z Markových výroků má těžkou hlavu nejen Max Verstappen. Foto: Red Bull

Máme čtyři jezdce ve F1 a dalších osm nebo deset juniorů,“ prohlásil nyní ve videorozhovoru pro televizi ORF. „Napadlo nás vybudovat kemp, kde by tito mladíci přečkali současný mrtvý čas. Ideální by bylo, kdyby se přitom infikovali. Jsou to všechno mladí a silní muži ve výborném zdravotním stavu. Až by všechno přečkali, byli by skvěle vyzbrojeni na skutečně tvrdou sezonu, která je očekává.“ A co když by to někdo nepřečkal?

Naštěstí se vyskytli i normálně uvažující lidé. „Probrali jsme to v úzkém kruhu a došli k závěru, že by to nebylo příznivě přijato,“ podotknul zhrzený iniciátor. Nejspíše mu však někdo vysvětlil, že by mohl skončit za mřížemi, neboť úmyslné šíření nákazy je i v Rakousku trestným činem.

Zdroj: FORMULE.cz