Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainzovi se dokument Netflixu líbil

Sainzovi se dokument Netflixu líbil

Američané mají sklony dramatizovat

Nedávno jsme zveřejnili rozhovor, ve kterém si Kevin Magnussen postěžoval, že Netflix nezachytil reálnou atmosféru v týmu Haas a ve druhé sezoně dokumentu Drive to Survive ho s týmovým kolegou Romainem Grosjeanem vykreslil jako úhlavní nepřátele. Ono bude něco pravdy na tom, že jezdec v identickém voze je mým nejdůležitějším soupeřem. To se ve F1 tvrdí již od nepaměti, ale můžeme věřit, že americká společnost realitu příslušně okořenila. Carlos Sainz ovšem nabízí optimističtější pohled na přínos dokumentu v americkém stylu.

Španěl byl v jedné epizodě vykreslen jako někdo, kdo má všechny důvody být uražený, že mu Daniel Ricciardo přebral místo v továrním týmu Renaultu. Jejich vzájemné souboje na trati hned vypadaly šťavnatější a lepší bodový výsledek jezdce McLarenu sladší odměnou.

"Nebylo to vůbec špatné, já se při tom dobře bavil. Řekl bych, že moji rivalitu s Danielem trošku přifoukli, ale to jste si už asi (sportovní žurnalisté) domysleli sami," říká Sainz. "Jedním dechem ale musím říct, že je úžasné, kolik lidí z USA mě osloví s tím, že ho nadchla ta epizoda. Podle mě udělali F1 obrovskou službu. Pokud přitom nafouknou rivalitu mezi jezdci, tak ať. Stojí to za to."

Už zmíněný Grosjean si po shlédnutí sezony pouze povzdechl, že by byl rád, kdyby bylo ukázáno více z tvrdé práce celého týmu za oponou.

Sainz musel tým opustit kvůli jinému jezdci, ale to se v motorsportu stane i nejlepším. Foto: Renault

 

Zdroj: FORMULE.cz