Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjean není Magnussenovým nepřítelem

Grosjean není Magnussenovým nepřítelem

Netflix rád vypráví vlastní příběhy

Ti, kteří viděli druhou sezonu Drive to Survive na platformě Netflix, si jistě pamatují epizodu věnovanou těžké krizi u Haasu. V roce 2019 skutečně uvnitř týmu panovala napjatá atmosféra uvnitř týmu, mezi ním a jeho jezdci a jistě i mezi závodníky samotnými, protože se na okruzích nevyhnuli několika vzájemným kolizím. Atmosféra nepřátelství vyobrazená streamovací službou ale podle Kevina Magnussena neodráží realitu.

"Ve skutečnosti (s Romainem Grosjeanem) dobře vycházíme," řekl dánský jezdec. "Kupříkladu si spolu promluvíme i mimo závodní víkendy. Znám se i s jeho manželkou, má rozkošné děti. Prostě není pravdou, že s Romainem jsme na válečné noze. Romain je kitesurfer a já zase rád plachtím. Nejspíš to nějak spojíme a někam si v budoucnu vyjedeme. Už kvůli tomu, abychom vymazali představu, že se nenávidíme."

Epizoda zaujala i peprnou výměnou názorů mezi Magnussenem a šéfem týmu Haas Güntherem Steinerem.

"Takový tento sport je. I ve fotbalovém týmu po sobě hráči řvou, ale zápas skončí, zují si kopačky a spolu nasednou do autobusu. Netflixu se povedlo zachytit tyto skutečně emocionální chvíle, které přijdou, když si jezdec sundá přilbu. Ale na tom vlastně není nic špatného. Alespoň lidé vidí pravdivější tvář formule 1. Pouze doufám, že diváci pochopí, že formule 1 není jen to, co jim ukázal Netflix. Ten jim ukáže nejkrásnější a nejhorší momenty, ty nejzajímavější. Ale důležité je i vše mezi nimi," zdůraznil Magnussen.

Mezi jezdci Haasu není vzájemná nevraživost. Alespoň většinu času ne. Foto: Haas

Zdroj: FORMULE.cz