Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Také Silverstone má stanovený poslední termín

Také Silverstone má stanovený poslední termín

Pokud nebude jistota, nebude ani závod

Už i Silverstone má jasnou podmínku, bez jejíhož splnění se neuskuteční Velká cena Velké Británie 2020.

Jako ostatní, i pořadatel této velké ceny musí mít předem jistotu, že se závod bude moci uskutečnit za přítomnosti diváků. Podnik prý musí dostat zelenou už na konci dubna, tedy aktuálního měsíce. To není nijak dobrá zpráva, jelikož v Británii koronavirus teprve nabírá na síle a za měsíc by mohla být situace právě nejvíce kritická. Závod je přitom plánovaný až na 19. července.

"Silverstone a formule 1 pokračují v úzkém dialogu, komunikují ohledně aktuální situace a vyhodnocují proveditelnost Velké ceny Velké Británie ve dnech 17. až 19. července. Respektujeme, že jiné sportovní akce naplánované na červenec podnikají vlastní kroky, ale musíme zdůraznit, že jejich logistika a organizace se od té naší značně liší. V naší situaci musíme přijmout pevné rozhodnutí nejpozději na konci měsíce dubna. Bezpečnost našich fanoušků, kolegů a komunity F1 je na prvním místě a my budeme pokračovat ve spolupráci s příslušnými orgány," píše se nekompromisně v tiskové zprávě.

Velká cena na okruhu Silverstone je v aktuálním kalendáři až čtvrtá v pořadí. Pořadatelé závodů na okruzích Gillese Villeneuvea a Paula Ricarda čeká podobné rozhodnutí. Třetí by měl být Red Bull Ring, který by asi rád otevřel sezonu, pokud do té doby bude Rakousko z nejhoršího venku.

Závod na Silverstone je pravidelně jedním z nejnavštěvovanějších. Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.cz