Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Dva závody v Silverstone?

Dva závody v Silverstone?

Jeden by se mohl jet v protisměru

Poslední týdny se nesou ve znamení dohadů o blízké i vzdálenější budoucnosti. Dvojnásobně to platí o kalendáři velkých cen. Jeden den můžete číst, že přípravy na Velkou cenu Kanady pokračují v souladu s plánem, o dva dny později někdo řekne, že určitě bude zrušena nebo odložena. Nejinak je tomu s VC Velké Británie a okruhem Silverstone. V jeden den pořadatel vydá tiskovou zprávu, která nevypadá vůbec optimisticky, potom generální ředitel okruhu Silverstone Stuart Pringle řekne, že by se tam letos mohla jet více než jedna velká cena.

"Většina týmů sídlí co by kamenem dohodil od tohoto okruhu, takže z praktického hlediska by to dávalo smysl," uvedl Pringle. "Okruh je tu celý rok, členové týmů se v noci mohou vyspat doma ve vlastní posteli. Pokud by F1 potřebovala takovou pomoc, určitě budeme ochotní. Jsme připraveni mluvit o všem, co by mohla potřebovat."

Redaktor Sky Sports News navrhl, že jeden závod by se mohl jet opačným směrem, tedy proti směru hodinových ručiček, aby to bylo zajímavé.

"Není to nemožné. Na něco takového nemáme licenci, ale neobvyklé časy vyžadují neobvyklá řešení. Nic není vyloučeno. Teď bychom ale měli počkat, jak se situace vyvine v příštích čtyřech týdnech. Budeme se muset přizpůsobit tomu, co se bude dít v Británii, ale i jinde ve světě, jelikož formule 1 musí vyřešit otázku cestování."

Za čtyři týdny se má rozhodnout, zda Silverstone může v červenci hostit Velkou cenu Velké Británie. Pokud by ale odpověď byla ne, určitě se prý bude ucházet o pozdější termín.

Uvidíme je letos jet opačným směrem? Foto: Mercedes

FORMULE.cz