Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McNish mohl závodit ve formuli E

McNish mohl závodit ve formuli E

Byl však v důchodu a na pochybách

Momentálně můžeme Allana McNishe vídat ve formuli E jakožto šéfa Audi. V minulosti měl ovšem příležitost usednout v ní i za volant. Skot totiž prozradil, že jej organizátoři oslovili s nabídkou účasti v premiérovém ročníku 2014/2015.

„Když jsem v roce 2013 skončil se závoděním, byl jsem dotázán, zda-li bych neměl zájem jezdit ve formuli E. Ale kromě toho, že jsem již učinil rozhodnutí o konci kariéry, u mě panovala skepse. Viděl jsem už mnoho nových šampionátů, které se objevily a zase zmizely. Co jsem ale tehdy ještě neviděl, byla ta energická počáteční mentalita, kterou tito hoši z formule E měli,“ uvedl nyní padesátiletý rodák z Dumfries.

Během své kariéry o sobě McNish dal nejvíce vědět na scéně vytrvalostního závodění. Zde dosáhl řady úspěchů, mezi nimiž vynikají zejména tři triumfy v závodě 24 hodin Le Mans. Jeho jméno ale může být povědomé i fanouškům formule 1, v níž se ukázal roku 2002 u Toyoty. Během této sezony si ovšem na své konto žádné body nepřipsal. Kontakt s F1 si udržel v ročníku 2003, kdy působil jako testovací jezdec týmu Renault.

V čele stáje Audi stojí McNish od sezony 2017/2018. Foto: Formula E

zdroj: FORMULE.cz