Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Tom Kristensen zvítězil v Sebringu

Tom Kristensen zvítězil v Sebringu

Allan McNish dojel druhý jen s minimální ztrátou

Do úvodního podniku American LeMans Series na okruhu Sebring (USA, Florida) o tomto víkendu zasáhli také současní jezdci DTM - Tom Kristensen a Allan McNish. Oba piloti byli nominování do sestavy ADT Champion Racing s vozy Audi R8 a již od prvních tréninků dokazovali, že budou na trati dvanáctihodinového závodu velkými favority.

Tom Kristensen, rekordman v počtu vítězství ve čtyřiadvacetihodinovce LeMans, se ve svém voze střídal se zkušenou dvojicí JJ Lehto - Marc Werner a svůj díl jízdy proměnil v nejtěsnější prvenství v historii floridského závodu, protože druhé Audi R8 se svými týmovými kolegy po dlouhých dvanácti hodinách porazil o pouhých 6,365 vteřin! Stříbrná příčka tedy zbyla na Allana McNishe, Franka Bielu a Emanule Pirroa a Biela mohl být ze zdánlivé porážky opravdu smutný, protože ho oněch 6,365 sekundy dělilo od rekordního čtvrtého vítězství v Sebringu.

Takhle se tedy historie nepřepisovala, pouze Kristensen se svým třetím triumfem na floridské trati posunul mezi velikány sportovních vozů, jakými jsou právě Frank Biela, Olivier Gendebien, Phil Hill, Mario Andretti nebo Hans-Joachim Stuck.

Každopádně ale McNish i Kristensen odvedli vynikající práci pro Audi, které dokázalo zvítězit v Sebringu již pošesté v řadě, když úspěšnější bylo pouze Porsche se svými čtrnácti triumfy v letech 1976 - 1988.