Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Super Formuli čeká v Suzuce dvojzávod

Super Formuli čeká v Suzuce dvojzávod

Bude tak nahrazen úvodní podnik

Původně měl letošní ročník Super Formule odstartovat 5. dubna v Suzuce. Tak se ovšem nakonec nestalo. Kvůli koronaviru byl totiž podnik odložen. Stejný osud navíc potkal i nadcházející dva závody ve Fudži (19. dubna) a Autopolisu (17. května).

Pro první závodní víkend ale již organizátoři našli náhradní řešení. Informace, se kterými před časem přišel Motorsport, se potvrdily a dubnový závod si jezdci vynahradí o víkendu 13-15. listopadu. Během něj má série v dějišti Velké ceny Japonska formule 1 na programu další klání, a to se bude skládat hned ze dvou jízd. První bitva se uskuteční v sobotu a druhá v neděli.

Momentálně podnik figuruje v kalendáři jako poslední. Že tímto dvojzávodem ale ročník 2020 skutečně vyvrcholí, nemusí být jisté. Dá se totiž očekávat, že podoba kalendáře se ještě bude měnit, minimálně po nalezení nových termínů pro zbylé dva přeložené podniky. Ve Fudži by se navíc mělo podle návrhu, který údajně byl týmům předložen během předsezonního testování, závodit až 13. prosince.

V minulosti bylo v Super Formuli zvykem, že během víkendů čítajících dva závody se oproti ostatním podnikům bodovací systém lišil. V tomto případě ale zatím nic takového potvrzeno nebylo.

Podle aktuálního plánu by měla nová sezona Super Formule začít 21. června na okruhu Sportsland Sugo. Foto: Super Formula

zdroj: FORMULE.cz