Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Silverstone možná také odloží

Silverstone možná také odloží

Rakušané nebudou nic namítat proti závodu bez diváků

Dnes se ukázalo, že s červnovou Velkou cenou Francie to nevypadá vůbec dobře. V návaznosti na to Derek Warwick, bývalý prezident Klubu britských jezdců velkých cen, prohlásil, že VC Velké Británie bude pravděpodobně také odložena. Na Silverstone, který je ve vlastnictví zmíněného klubu, se má závodit až v červenci, jenže Covid-19 nabral v Británii na síle později než ve Francii.

"Klubu začnou těžké časy, pokud bude muset závod zrušit. A upřímně, aktuálně nic nenaznačuje tomu, že by se u nás již v červenci vše vrátilo do normálu. Spíše můžeme doufat, že závod bude přeložen na jiný termín," míní Warwick.

"Kdyby taková situace nastala před pěti lety, klub by ji pravděpodobně finančně nezvládl. Mohu říci, že před deseti lety by ji nezvládl určitě. Za posledních pět let se hodně změnilo k lepšímu a na bankovním účtu jsou nějaké peníze. Současné vedení si zaslouží velké uznání."

Tenisový Wimbledon, jenž měl začít týden před VC Británie, už byl oficiálně zrušen. Největší naději tak dávají slova Rosse Brawna, výkonného sportovního ředitele F1, který se prý pokusí sezonu zahájit co nejdříve prostřednictvím závodů bez diváků na tribunách. Rakousko, které je aktuálně v kalendáři druhé za Francií, vypadá nadějně. Majitel Red Bull Ringu Dieter Mateschitz má v šampionátu dva týmy, takže bude chtít rozjet sezonu. A rakouský ministr sportu Werner Kogler podniku nedá červenou.

"Já nemohu rozhodnout, že to takhle bude, ale pokud se ptáte na můj názor, tak podle mě by to bylo přijatelné řešení," řekl o závodu bez diváků.

Kdo by byl loni věřil, že letos na Silverstone možná nepřijde ani jeden divák. Foto: Mercedes

Zdroj: FORMULE.cz