Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Další velký okamžik Häkkinenova života

Další velký okamžik Häkkinenova života

Dvojnásobný mistr světa se vrátil ve velkém stylu.

Zatímco na vítězství ve formuli 1 musel Mika Häkkinen čekat šest sezón, v DTM se dočkal už ve svém třetím závodě. V belgickém Spa-Francorschamps nenalezl finský pilot přemožitele a štěstí se konečně přiklonilo na jeho stranu, když pro něj celý závodní víkend probíhal bezstarostně.
 
Po tříleté pauze, kdy si užíval rodinného života, se létající Fin vrátil ve velkém stylu. Ve svém prvním závodě v DTM dokázal bodovat, ve druhém už stříkal šampaňským ze stupňů vítězů a dnes dosáhl na stupínek nejvyšší. Korunoval tak události posledních dnů, kdy před víkendem v Belgii slavil další přírůstek do rodiny Häkkinenových – narodila se mu dcera Aina Julia.
 
"Dnešek je dalším velkým okamžikem mého života. Celý týden byl pro mě šťastný. A když se podíváte na výsledky z pátku, soboty a neděle, nemohlo to dopadnout lépe," zářil štěstím dvojnásobný mistr světa.
 
Před sezónou Häkkinen prohlásil, že nemusí v DTM nikomu nic dokazovat. Dnešním vítězstvím ale dokázal umlčet i ty hlasy, které jej považovaly pouze za magnet na diváky a výkonnostně jej řadily někam do oblasti nepřesvědčivých výsledků Heinze-Haralda Frentzena.
 
Výsledek ze Spa dělá z Häkkinena skutečnou hvězdu DTM a ne pouze její ikonu. Vítězství je o to cennější, že stříbrné šípy vezly s sebou maximální stanovenou zátěž dvaceti kilo. Mechanici se s tím dle Finových slov dokázali dobře vypořádat a předpokládaný handicap se neprojevil v takové míře, jak by se na náročné belgické trati dalo čekat.
 
"Musím poděkovat především svému týmu, protože auto dnes jelo jedna báseň. Našli dobré místo, kam umístit zátěž tak, aby to nám jezdcům co nejméně vadilo."
 
Zda si dokáží Mercedesy v čele s Häkkinenem udržet současnou výkonnost, se mohou na vlastní oči přesvědčit i fanoušci v České republice. Další dějství seriálu DTM bude totiž hostit už za 3 týdny Masarykův okruh v Brně.