Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russellovi ještě budou závidět Verstappen i Leclerc

Russellovi ještě budou závidět Verstappen i Leclerc

Již se vidí ve stříbrném šípu

Navzdory všemu je hodně pravděpodobné, že Lewis Hamilton bude i příští rok závodit za Mercedes, a také, že Sebastian Vettel zůstane ve Ferrari. Zcela otevřený je ale boj o místo po Hamiltonově boku. Valtteri Bottas zatím nepřesvědčil, že by jednou dokázal zaujmout Hamiltonovo místo. A jelikož šestinásobnému šampionovi je již 35 let, je načase seriózně uvažovat o přípravě náhradníka. Mercedes má ve F1 dva své juniory, jenže Esteban Ocon se Renaultu jedním podpisem zavázal na sezony 2020 i 2021. To Georgeovi Russellovi vyprší platnost smlouvy s Williamsem za nějakých osm měsíců.

"Každému musí být jasné, co je mým cílem. Chci získat mistrovský titul," řekl 22letý britský závodník v rozhovoru pro Evening Standard. "Teď jsem maximálně věrný Williamsu. Tento tým mi umožnil dostat se do F1, a já mu za to budu navždy vděčný. Kromě toho mám vazby na Mercedes, který je již několik let dominantní silou F1. Všichni jezdci, do posledního, by byli rádi, kdyby za něj mohli závodit. Ani Max (Verstappen) a Charles (Leclerc) by neřekli ne. Každý by rád seděl ve voze Mercedesu."

Russell by velmi rád "dohnal" své soupeře a zároveň kamarády z juniorských sérií Landa Norrise, Alexandera Albona a Charlese Leclerka, kteří již závodí za velké týmy.

"Dá se říci, že spolu patříme do nové generace jezdců. Je skvělé, že ve F1 závodím proti klukům, které léta znám. Ale není příjemný pocit sledovat soupeře z F2 v boji o přední místa ve velkých cenách, když ty jsi uvězněn vzadu. Ale nedělám si z toho těžkou hlavu. Jednou si nahoře, jednou dole. Opakuji si, že toto bude dlouhá hra, budu tady 15 nebo i 20 let. Tyto roky nebudou nejdůležitější pro mou, Landovu ani Alexovu kariéru. Náš čas ještě přijde. Mám radost, když se jim podaří zazářit, ačkoli se už nemohu dočkat mé vlastní chvíle," přiznal.

Russel na fotografii s kamarádem Alexanderem Albonem. Foto: George Russell

Zdroj: FORMULE.cz