Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Russell je ven ze hry o sedačku Mercedesu

Russell je ven ze hry o sedačku Mercedesu

Vedle Hamiltona by se mohl ošklivě spálit

Na seznamu potenciálních kandidátů na místo závodního jezdce Mercedesu je o jedno jméno méně. Toto Wolff jednoznačně vyloučil, že by šanci mohl dostat George Russell. Jelikož je ve F1 první rok a ve Williamsu nezískává moc zkušeností ani se závoděním ve středu pole, tak se to dalo čekat, ačkoli je pokládán za jednoho z nejtalentovanějších nováčků. Navíc Mercedes by musel zaplatit kompenzaci, protože mladík se loni Williamsu upsal na roky 2019 a 2020.

"Nesmíte zapomínat, že tito chlapci přicházejí do F1 v mimořádně mladém věku," vysvětluje šéf týmu Mercedes. "Jsou nějaké výjimky, třeba Max Verstappen, který dostal prostor dělat chyby v Toro Rosso a pak je směl páchat i u Red Bullu. Je skvělé pozorovat, jak postupuje na všech frontách. Dospěl i jako osobnost. Ještě jsem od něj neslyšel špatného slova na Hondu, pouze chválu cílenou na jeho tým. Je týmu oddaný, a tak je to správné. Já bych od něj očekával totéž.

Ale berte v potaz, že měl možnost učit se. Ačkoli je mimořádně talentovaný, tohle je zásluhou Red Bullu a Toro Rosso. Nemyslím si, že by Russell mohl dostat stejnou šanci v Mercedesu. Okamžitě by seděl ve voze schopném vyhrávat závody a tituly. To znamená obrovský tlak. Podle mě pro mladého jezdce s talentem na mistra světa nemůže být nic horšího než být přiveden do jednoho týmu s nejlepším závodníkem aktuální generace, jenž je s námi už sedm let. Nemíním riskovat, že se George spálí."

Protože Max Verstappen je opět pevně připoután k Red Bullu a nezdá se, že by se zvěsti o odchodu Sebastiana Vettela z Ferrari zakládaly na pravdě, Wolff volí pouze mezi dvěma jezdci.

"Je to volba mezi Estebanem (Oconem) a Valtterim (Bottasem). Interně to probíráme už delší dobu. Někdy bojuji sám se sebou, když uvažuji, co bude nejlepší pro náš tým a co pro naše jezdce. Kdybychom měli pouze jednoho z nich, tak by nebylo o čem přemýšlet, automaticky by dostal místo na další sezonu.

Jenže máme dva, kteří by si to místo zasloužili. Esteban tím, že nepodlehl, když se ocitl v těžké situaci, a evidentně má motivaci, energii a talent na to, aby byl jezdcem Mercedesu. Na druhé straně, Valtteri má zkušenosti a již nám předvedl, že dokáže být mimořádně rychlý. Je velkou oporou pro tým, spolu s Lewisem. Na obou stranách jsou pozitiva i negativa."