Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Russell se téměř upsal BMW

Russell se téměř upsal BMW

Chybělo málo a sjel by z cesty do F1

George Russell nám prozradil, nebo připomněl, jednu zajímavost z jeho cesty do F1. Chybělo velmi málo a z rozcestí by pokračoval jiným směrem než k branám F1. Pokud by se neozval Mercedes, mladík s talentem a dobrými výsledky v evropské F3, ale bez peněz, by se upsal BMW. To ho chtělo do svého programu v DTM, odkud už jezdci obyčejně do F1 nesměřují.

"Vlastně jsem už byl takovým neoficiálním rezervním jezdcem BMW pro DTM," prozradil Russell. "Absolvoval jsem test nováčků a byli se mnou velmi spokojeni. Byl jsem na nejlepší cestě podepsat řádnou smlouvu na místo závodníka DTM. Přijal bych to. Neměl jsem peníze na další postup blíže k F1. Žádný tým o mě ani neprojevil velký zájem a já se už vlastně do DTM i docela těšil. Dostal bych skvělý plat. Asi nejlepší, jaký jezdec může mít mimo F1.

Pak jednoho dne, když jsem se jen tak rochnil ve vaně, zazvonil telefon a v něm se mi ozval francouzský chlápek jménem Gwen Largrue: Ahoj Georgi! Právě jsem začal pracovat pro Mercedes a ty jsi první, se kterým chci podepsat smlouvu. A tam, ve vaně v roce 2016, to celé začalo."

S podporou Mercedesu mohl Russell v roce 2017 závodit v sérii GP3, kterou na první pokus vyhrál, stejně jako o rok později šampionát F2. Pak už jeho kroky vedly do týmu Williams, používajícího motory Mercedes. Kdyby byl Russell podepsal BMW, nyní by byl nejspíš smutný, že automobilka se stahuje z DTM. Třeba bychom ho vídali v závodech formule E...

Kdyby se BMW ozvalo o pár dní dříve, Russell by nejspíš do F1 nikdy nedorazil. Foto: Williams

Zdroj: Beyond the Grid, úvodní foto: ART