Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jezdci Mercedesu budou mít rovné šance

Jezdci Mercedesu budou mít rovné šance

Musí se však předejít válce uvnitř týmu.

George Russell má od Mercedesu přislíbeny rovné podmínky s Lewisem Hamiltonem, když se v roce 2022 stanou týmovými kolegy.

"Budeme mít rovné podmínky," odpověděl mladý Angličan na otázku, zda v Mercedesu začne jako Hamiltonův wingman. "Řekli mi to jasně a já ani nepochybuji, že Mercedes vždycky dával oběma svým jezdcům stejné šance. Přirozeně věřím svým jezdeckým schopnostem a mám vysoké cíle. To ale neznamená, že nechápu, že to bude mimořádně těžká výzva. Lewis je sedminásobným mistrem světa a ne bezdůvodně."

Hamilton dostal otázku, zda týmu vlastně neuškodí mít dva vyrovnané, soupeřící jezdce.

"Může to skončit špatně a nemusí to skončit špatně," odpověděl úřadující šampion. "Každý tým je jiný a tohle je jedna z věcí, kterou si musí pohlídat. V tomto je náš sport zvláštní, protože je to týmový sport, ale zároveň i individuální. Soupeří se najednou ve dvou šampionátech. Myslíte na sebe a svůj výsledek, ale zároveň potřebujete co nejlepší výsledek pro tým."

A co nejlepší týmový výsledek má na starosti Toto Wolff, který si je vědom, že i jeho čeká nová výzva.

"George bude mít neuvěřitelně silného týmového kolegu, držitele největších rekordů. Musíme ho na to připravit, musíme ho uvést do situace," řekl šéf týmu Mercedes. "V minulosti jsme měli možnost vidět pár selhání, když nastala podobná situace. A Lewis byl součástí jedné situace, která se nevyvinula vůbec dobře a náš tým byl tehdy bezradný. Teď vidíme, co se nám stalo, takže se můžeme předem připravit. Když k Lewisovi přijde nový jezdec, také s mistrovskými ambicemi, tak asi nějaký čas potrvá, než se tým opět sladí."

Bottas a Hamilton jsou již na sebe zvyklí, jenže spolehlivého Fina brzy nahradí ambiciózní mladík. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, Sky, úvodní foto: Mercedes