Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Leclerc se spokojí i s málem

Leclerc se spokojí i s málem

Stačí osm závodů, z toho nějaký v protisměru

Charles Leclerc nechce letos bezpodmínečně absolvovat co nejvíce velkých cen. Zareagoval tak na prohlášení šéfa F1 Chaseho Careyho, který přislíbil ve zbytku roku 15 až 18 závodů.

Dvanáct nebo třináct dílů je minimum, abychom mohli hovořit o významném šampionátu. Ale i méně než dvanáct by bylo lepších než nic. Kdybychom absolvovali osm až deset startů, určitě by se změnila taktika a docházelo by k překvapením. Více by se riskovalo a předjíždělo,“ prohlásil pro online vydání listu Daily Mail. 

Leclerc by si klidně střihl Silverstone i opačně. Foto: Ferrari

Pilotovi Ferrari je proti srsti zejména nápad s více identickými kláními na jednom okruhu. O podobném řešení se vážně uvažuje v případě Red Bull Ringu a Silverstone.

Naopak vůbec nic by mladý Monačan nenamítal proti zdánlivě pošetilému nápadu jezdit na některých tratích v protisměru. „Všichni se budeme učit stopu od začátku. Zrovna na Silverstone by to bylo vzrušující. Náskok nejzkušených borců oproti ostatním se tím vypaří. Je to nezvyk, ale třeba v motokárách jsme se s něčím takovým vyrovnávali neustále,“ připomněl.

Zdroj: FORMULE.cz