Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Britští diváci letos F1 z tribun neuvidí

Britští diváci letos F1 z tribun neuvidí

Lístky si mohou nechat

Silverstone oficiálně potvrdilo, že Velká cena Velké Británie se bude letos konat za zavřenými dveřmi, pokud vůbec.

Ještě nikdo nemůže se stoprocentní jistotou říci, že se v Británii v létě budou smět pořádat sportovní akce, nebo že cizincům bude umožněna pracovní návštěva. Že se nebudou konat masové akce, je už ale jisté a ti, kteří si lístky koupili v předstihu, byli pořadatelem písemně informováni.

"Jsem extrémně zklamaný skutečností, že tento rok nebudeme moci na Silverstone uspořádat Velkou cenu Velké Británie před diváky," oznamuje Stuart Pringle, šéf okruhu. "Je to těžké rozhodnutí a odkládali jsme ho do poslední možné chvíle, ale v současné situaci je již nad slunce jasnější, že vzhledem k vládním nařízením nebude v dohledné době možné uspořádat velkou cenu se vším, co k ní normálně patří. Jak jsme již několikrát potvrdili, podporujeme formuli 1 v hledání alternativních možností a spolu s ní rozvíjíme myšlenku závodu za zavřenými dveřmi."

Majitelé lístků mají možnost změnit rezervaci na rok 2021 nebo požádat o vrácení peněz. Další tisíce lístků na VC Velké Británie 2021 pořadatel daruje těm, kteří se budou letos podílet na přípravě závodu, jako projev díků za práci v potenciálně životu nebezpečných podmínkách.

Vláda Spojeného království tento týden začala organizovat setkání s experty z řad lékařů, kteří jí mají pomoci nastavit pravidla pro sportovní akce bez účasti diváků.

Letos bez diváků nebo vůbec. Foto: Red Bull

Zdroj: FORMULE.cz