Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Koronavirus bude hrozit stále

Koronavirus bude hrozit stále

I závody bez diváků v sobě ponesou značné riziko

Jak se dalo očekávat, naráží plán vedení F1 odjet v ďábelském tempu co nejvíce velkých cen na překážky, které zřejmě nepůjde překonat.

Britský list Independent vyzpovídal v souvislosti s chystanými závody duchů virologa doktora Jeremyho Rossmana z univerzity v Kentu. Podle něj bude nezbytně nutné, aby veškerý personál setrval před akcí minimálně pět dní v naprosté izolaci a během této doby podstoupil alespoň tři testy na koronavirus. „Současné dostupné metody bohužel  neprokáží infekci bezprostředně po nakažení dotyčného jedince. Poznají to teprve po určitém čase,“ vysvětlil. Tato lhůta může být až pětidenní.

Ještě větším pesimistou je jeho kolega Marc van Ranst. Pro ITV News uvedl, že jsou zaznamenány případy, kdy se inkubační doba choroby Covid-19 protáhla na dva týdny. „I když se přijmou nejpřísnější opatření, někdo klidně proklouzne a pak přenese virus na desítky dalších lidí. Riziko nelze vyloučit, pouze zmenšit,“ prohlásil. 

Stoprocentně ochránit přítomný personál před koronavirem nelze. Foto: Pirelli

Navíc požaduje, aby všichni účastníci po návratu domů setrvali ve čtrnáctidenní karanténě. To je ovšem zhola nemožné, pokud se má závodit pomalu každý víkend.

Jediná naděje spočívá v objevení nové metody, která koronavirus diagnostikuje rychleji. V současnosti probíhá intenzivní výzkum, kdy ale přinese hmatatelné výsledky, neví nikdo.

Zdroj: FORMULE.cz