Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sainz nebude dobré číslo 2

Sainz nebude dobré číslo 2

Řítí se Ferrari do dalších problémů?

Jenson Button i Helmut Marko byli požádáni, aby řekli svůj názor na budoucnost Carlose Sainze ve Ferrari. A dokázali se perfektně shodnout i neshodnout zároveň.

Šéf motorsportu Red Bullu si nemyslí, že Carlos Sainz může být dobrým nosičem vody, proto ho nevzal do týmu Red Bull Racing. A proto mu ani není líto, že jeho odchovanec bude bojovat o vítězství v konkurenčním voze.

"Carlos je skvělý člověk, inteligentní a rychlý závodník," řekl Marko v rozhovoru pro La Gazzetta dello Sport. "Na začátku kariéry měl prostě smůlu, že se u nás objevil ve stejnou dobu jako Max Verstappen. Ale jsem si jist, že pro Ferrari bude přínosem. Pokud chce vyhrávat závody, bude muset zdolat pár překážek, jako například Charlese Leclerka. Proč jsme tedy Sainze k sobě nevzali my? Protože my máme Maxe a naší strategií je mít nejlepšího jezdce s dobrým týmovým kolegou."

Tohle se asi nečetlo dobře ani Alexanderu Albonovi, ani Sebastianu Vettelovi, jenž je aktuálně bez místa. Ale zpět k Sainzovi, který je tedy podle Marka špatnou volbou na místo jezdce číslo 2, ale dobrou pro Ferrari. Nebo je to od něj pouze škodolibost? Naproti tomu mistr světa z roku 2009 rovnou řekl, že Ferrari udělalo chybu.

"Pokud Mattia Binotto upřednostnil Carlose jenom z důvodu, že věří, že bude spolehlivý pracant a nebude útočit na Charlesovu pozici, tak se šeredně plete," řekl Button v rozhovoru pro Sky F1. "Já v Carlosovi vidím rozeného vítěze, jakým byl jeho otec. Myslí pouze na to, jak tam přijde, bude nejlepší a vybojuje mistrovský titul. Pokud hledali někoho, kdo nebude v týmu dělat dusno, tak si nevybrali dobře. Carlos sice je skvělý chlapík, ale chce být vítěz.

Bude Sainz poslušným pomocníkem, nebo uvidíme další kolize rudých vozů? Foto: McLaren

Zdroj: FORMULE.CZ