Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Do Ferrari půjde Sainz, míní Verstappen

Do Ferrari půjde Sainz, míní Verstappen

Ferrari nechce italské jméno

Nejen Helmut Marko, ale i Max Verstappen je přesvědčen, že do Ferrari má namířeno Carlos Sainz. Konkrétně jeho jméno nezmínil, ale jednou větou vyloučil Daniela Ricciarda i Antonia Giovinazziho.

"Samozřejmě teď každý spekuluje, zda ten nebo ten půjde do Ferrari a druhý den pak tvrdí něco zcela jiného. Ale podle mě nepotrvá dlouho, než nám Ferrari oznámí jméno nového jezdce," řekl Verstappen včera večer v rozhovoru s Davidem Coulthardem.

"Rozhodně to nebudu já, to vám můžu říct. Já jsem s Red Bullem. Pár lidí se už ptalo, jestli jdu do Ferrari, ale odpovědí je, že jednoznačně ne. Já už jsem své karty dostal. Někdo jiný dostane příležitost závodit za Ferrari. Je to velký tým a nepochybuji, že udělá rozumné rozhodnutí. Neřekl bych, že to bude italsky znějící jméno. Uvidíme. Pouze tipuji. Počkejme a uvidíme."

V italských médiích se rozšířila zpráva, že Ferrari oznámí příchod Carlose Sainze do 48 hodin. Italská mutace webu Motorsport tomu dává čas do konce týdne. Ferrari může vidět Sainze a Ricciarda jako stejně dobré možnosti, ale Ricciardo si už u Renaultu zvykl na osmiciferný roční plat, na rozdíl od Sainze.

Vítěz sedmi velkých cen má velké sebevědomí i mzdové nároky. Sainz se možná bude k Charlesi Leclerkovi lépe hodit. Foto: Renault

 

Zdroj: FORMULE.CZ