Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainzův nezapomenutelný den u Ferrari

Sainzův nezapomenutelný den u Ferrari

Španěl poprvé navštívil továrnu

Pouze pár dní po posledním závodě za McLaren čekal Španěla Carlose Sainze první den s týmem Ferrari. Jezdci nebylo umožněno zúčastnit se testu mladých jezdců v Abú Zabí, takže po skončení sezony letěl rovnou do Evropy a sbalil si věci. Ze sychravé Anglie se přesouvá do slunné Itálie a místo oranžové kombinézy již obléká rudou.

"Asi si dokážete představit, že můj první den v rudém je pro mě výjimečný," řekl Sainz italským médiím. "Je to velmi speciální den a nikdy na něj nezapomenu. Jsem připravený, jsem motivovaný. Teprve včera jsem opustil Británii a dnes se už cítím být plně nabitý a připravený na novou sezonu. Můžete si být jisti, že již v lednu budu tady, budu se připravovat, pomáhat týmu, hledat spolu s ním správnou cestu vpřed. Už se nemůžu dočkat."

Sainz zatím absolvoval pouze prohlídku továrny, pár setkání s významnými členy týmu a nechal si vymodelovat sedačku do vozu pro sezonu 2021.

"Nikdy nezapomenu. Moc se těším na příští rok. Všem děkuji za vřelé přivítání," loučil se.

Sainz to ve Ferrari nebude mít snadné. Tým ho angažoval jako kolegu Charlese Leclerka, který je odchovancem Ferrari, letos v interním souboji rozdrtil čtyřnásobného šampiona Sebastiana Vettela a je považován za budoucí hvězdu Scuderie.

Rodina Ferrari i s novým členem. Vydrží? Foto: Ferrari

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Ferrari