Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari a McLaren nemohou být rozdílnější

Ferrari a McLaren nemohou být rozdílnější

Sainze SF21 hodně překvapilo.

Carlose Sainze překvapily jízdní vlastnosti Ferrari SF21, hlavně jeho odlišnost od McLarenu, za který loni závodil a který by měl být letos soupeřem Ferrari. Jedná se přitom o jezdce, který již vystřídal vozy Toro Rosso, Renaultu i zmíněného McLarenu, než si v zimních testech vyzkoušel vůz z Maranella.

"Jsou velmi odlišné, až je tomu těžko uvěřit," řekl Španěl v rozhovoru pro Racer. "Na podobné otázky jsem už odpovídal mnohokrát, ale stále nechápu, jak mohou být vozy F1 tak odlišné, a přitom tak podobně rychlé.

Ohromně by mě zajímala odpověď. Každý vůz má své silné a slabé stránky, má věci, které jezdce zaskočí a musí se jim přizpůsobit, musí s vozem jezdit určitým stylem. Je opravdu těžko pochopitelné, že tak rozdílné vozy jsou v kvalifikaci často prakticky stejně rychlé. Je to jedna z věcí, které dělají F1 výjimečnou."

Sainz bude potřebovat pár závodů, než si zvykne na zcela jiný vůz. Foto: Ferrari

Zatímco Sainz řekl, že v prvním závodě určitě nebude tak rychlý, jak může být v pozdější fáze sezony, a musí se soustředit na dokonalé sžití s vozem, jezdec na opačné straně garáže si dává předsevzetí, že bude letos opatrnější.

"Chci si lépe vybírat boje," řekl Charles Leclerc. "Kupříkladu loni, když jsme tu byli naposledy (VC Sachíru, pozn. red.), jsem se pustil do zbytečného boje s jedním z vozů Red Bullu, který bych velmi pravděpodobně beztak neudržel za sebou do konce závodu. Bylo ode mě dost hloupé, že jsem havaroval na začátku závodu kvůli boji, který jsem nejspíš neměl šanci vyhrát."

Zdroj: MotorsportWeek, Racer, úvodní foto: Ferrari