Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hockenheimring vytlačuje z kalendáře Silverstone

Hockenheimring vytlačuje z kalendáře Silverstone

Britové mohou „poděkovat“ Borisi Johnsonovi

Ačkoliv to vůbec nebylo v plánu, podívá se dost možná F1 na Hockenheimring také letos, A to dokonce dvakrát po sobě.

Na vině je zatvrzelý postoj britské vlády, která odmítá pořadatelům v Silverstone udělit výjimku z přísných karanténních opatření. Podle nich by musel každý účastník čtrnáct dní před a dva týdny po akci strávit v izolaci. To je pro šampionát, hodlající využít k závodění bezmála každý víkend, nepřijatelné.

Počáteční nezávazné sondáže Liberty Media na německém okruhu tak nabývají konkrétnějších obrysů. „Od klábosení jsme se dostali k vyjasňování stanovisek,“ prohlásil šéf autodromu Jorn Teske. „Zajímá nás, za jakým podmínek by bylo možné podnik uspořádat. Získání potřebných povolení, nákazová situace, schopnost připravit trať – to jsou ta hlavní témata. A samozřejmě ekonomická stránka. O tu jde především. Neznamená to ovšem automaticky, že nahradíme Anglii.“ 

Mercedes možná dostane šanci napravit na Hockenheimringu loňskou blamáž. Foto: Pirelli

Teske se netají tím, že potřebuje na případné zdvojené velké ceně, konané pochopitelně bez diváků, alespoň něco vydělat. „Spoustu věcí jsme kvůli koronaviru zrušili nebo odložili. Náklady s tím spojené neseme sami. V případě formule 1 to ale není možné. Nepřistoupíme na žádné finanční riziko,“ zdůraznil.

Za zcela nereálný označil nápad odjet jeden závod na Hockenheimringu a druhý na Nürburgringu. Podobný názor zastává i ředitel Nürburgringu Mirco Markfort: „Teoreticky by to snad šlo. Nikdo nás ale v této věci nekontaktoval a my v tomto směru nic nepodnikáme.

Zdroj: FORMULE.cz