Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottase čeká virtuální premiéra

Bottase čeká virtuální premiéra

Utká se s fotbalisty i zpěvákem

Alespoň částečnou náhradou za letos zrušenou VC Monaka může být její virtuální podoba. Monoposty F1 se začnou ulicemi Monte Carla prohánět, bohužel ne v reálném světě, v neděli v 19 hodin.

Pojede se na 39 kol a celková délka klání nemá přesáhnout 90 minut. K vidění bude na kanálech formule 1 na sociálních sítích. Doprovodný program zajistí od 17 hodin formule 2 a po ní souboj profesionálních počítačových hráčů. 

Správně měl Valtteri Bottas už dnes v Monaku trénovat... Foto: Mercedes

Atraktivnost závodu zvyšuje přítomnost dvou prominentních nováčků. Mercedes vysílá do boje Valtteriho Bottase a Renault Estebana Ocona. Z pilotů F1 nebudou chybět ani George Russell (Williams), Alex Albon (Red Bull), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Nicholas Latifi (Williams), Lando Norris (McLaren) a Charles Leclerc (Ferrari).

Určité rozpaky mezi pravověrnými fanoušky opět vzbuzuje přítomnost VIP hostů. McLaren staví fotbalistu Arsenalu Pierra-Emericka Aubameyanga. Stálicí je již brankář Realu Madrid Thibaut Courtois (Alfa Romeo). Štěstí zkusí také zpěvák Luis Fonsi (Racing Point).

Zdroj: FORMULE.cz