Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Racing Point se otevřel novým investorům

Racing Point se otevřel novým investorům

Aston Martin povede bývalý šéf Mercedesu-AMG

V britském obchodním rejstříku se objevil zajímavý dokument. Registrován byl už 17. února, zveřejněn však až nyní. Týká se nakládání s majetkem stáje F1 Racing Point.

Podle něj může v následujících pěti letech Lawrencem Strollem kontrolované představenstvo bez souhlasu ostatních spoluvlastníků prodat podíly v celkové výši 200 milionů liber (přibližně 223 milionů eur).

Okamžitě se objevily spekulace, pro koho se tímto způsobem otevírají vrátka. Nejlogičtějším kupcem se jeví být automobilka Aston Martin, jejímž továrním týmem se Racing Point napřesrok stane. Tvrdí to například Mail on Sunday.

Další eventualitou je vstup některého peněžního ústavu. Konečně se může objevit nový investor. Obehranou písničkou je Toto Wolff, ale David Coulthard přišel s tím, že by jím mohl být Sebastian Vettel! 

Pod Palmerovým vedením se Aston Martin ocitl na pokraji bankrotu. Jeho odchod proto nepřekvapuje. Foto: Aston Martin

Je tu také poněkud krkolomná konstrukce, že Stroll senior hodlá Racing Point zcela opustit a inkasované prostředky vložit do ekipy Mercedesu – jestliže se koncern Daimler skutečně rozhodne ukončit svoje aktivity ve formuli 1.

Ještě poznámka k britskému výrobci sportovních vozů. Financial Times přinesly zprávu, že výkonný ředitel Aston Martinu Andy Palmer byl oficiálně zbaven funkce. Nahradil ho Tobias Moers, dosavadní šéf Mercedesu-AMG a blízký přítel Tota Wolffa.

Zdroj: FORMULE.cz