Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Red Bull Ring už drží v ruce vládní souhlas

Red Bull Ring už drží v ruce vládní souhlas

Diváci ale zůstanou před jeho branami

O tři dny dříve, než se předpokládalo, vydala rakouská úřední místa stanovisko ke konání závodů F1 na Red Bull Ringu. Popudem k tomu zřejmě byl předchozí únik informací, spojený s mylným tvrzením, že na okruh se dostane 500 diváků. K ničemu takovému bohužel nedojde.

Jinak se ale oběma podnikům, plánovaným na 5. a 12. července, dostalo posvěcení. „Předložený koncept splňuje požadavky, přijaté k zamezení šíření koronaviru,“ uvedl ministr zdravotnictví alpské republiky Rudolf Anschober. „Předpokládá dodržování přísných hygienických nařízení, pravidelné testování a zdravotní prohlídky členů týmů a dalších účastníků. Zároveň obsahuje přesný postup v případě prokázání nákazy.“ 

Podle názoru mnoha zasvěcených, nebýt Helmuta Marka, letos by se na Red Bull Ringu nejelo. Foto: Red Bull

Anschober vysoko ocenil práci všech, kteří se na zpracování projektu podíleli. Podle médií se jednalo především o konzultanta Red Bullu pro motorsport Helmuta Marka, ministra sportu Wernera Koglera a štýrského zemského radu pro sport Christophera Drexlera. Proslýchá se nicméně, že původně předložený návrh byl ministerstvem zdravotnictví shledán nedostatečným a musel být vícekrát přepracován a doplněn.

Zdroj: FORMULE.cz