Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Horner si na Red Bull Ringu přeje obrácený rošt

Horner si na Red Bull Ringu přeje obrácený rošt

Kdy se to má vyzkoušet, pokud ne teď?

Šéfa týmu Red Bull Racing Chrisriana Hornera nadchl nápad FIA na sobotní kvalifikační závod jako zpestření dvou velkých cen na okruhu Red Bull Ring. Sezona má na něm začít 5. července Velkou cenou Rakouska a pokračovat 12. července Velkou cenou Štýrska.  Kdyby se alespoň do jedné z nich startovalo na základě výsledku kvalifikačního závodu, do kterého by se zase nastoupilo v obráceném pořadí šampionátu, bylo by to vítané zpestření. Tohle přesvědčení prý s Hornerem sdílejí šéfové dalších osmi týmů.

"Už nikdy nebude lepší příležitost dát tomu šanci, než tento rok. V Rakousku, na Silverstone a možná ještě na jednom okruhu se pojedou dva závody ve dvou víkendech za sebou. Nepříjemné je, že pokud se stále budeme držet jednoho formátu, podle mě velmi pravděpodobně dostaneme i velmi podobné výsledky," prohlásil Horner..

Já si myslím, že toto je ideální příležitost vyzkoušet něco jinak. Pokud se takto dohodneme ještě před začátkem šampionátu, tak to bude fér pro každého a nikdo nebude mít důvod stěžovat si. Naneštěstí, jeden tým je proti. Ale bude škoda, pokud necháme tuto příležitost nevyužitou."

Horner prý chápe obavy Tota Wolffa, že by Mercedes musel startovat z poslední řady, ale ještě se jej snaží přesvědčit: "Poslední dvě VC Rakouska jsme vyhráli my. Takže jsme to my, kdo může nejvíce ztratit."

Horner zároveň potvrdil, že z bezpečnostních důvodů se na Red Bull Ringu nebude moci jet jeden závod v obráceném směru.

Uvidíme letos Ferrari, Mercedes a Red Bull v posledních třech řadách? Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.CZ