Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes se jako první vrátil na trať

Mercedes se jako první vrátil na trať

Do šampionátu hodlá vykročit správnou nohou

Domácí volno, vynucené pandemií nemoci Covid-19, pro členy týmu Mercedes už definitivně skončilo. Včera tato stáj začala soukromé testy na okruhu Silverstone. Tým nepracuje se současným vozem, motorem ani pneumatikami. Celý test je uspořádán pouze jako trénink pro jezdce a osazenstvo boxů.

Včera byl za volantem Valtteri Bottas a dnes ho vystřídá Lewis Hamilton. Oba jsou rádi, že po měsících dovolené dostali možnost opět si zvyknout na jízdu v monopostu F1. Zbytek personálu se zaměřuje na dodržování nových omezení, která mají zabránit šíření nemoci v padoku velké ceny. Mercedes se opět chystá bojovat o titul, takže chce, aby od prvního závodu vše fungovalo jako hodinky.

"Myslím, že dnešek týmu velmi pomohl," řekl finský jezdec po opuštění kokpitu. "Všichni jsme byli dlouho bez závodění, daleko od prostředí boxů a závodů. A také se potřebujeme vypořádat s množstvím nových pravidel a zvyknout si na omezení zavedená kvůli ochraně zdraví.

Je dobré, že jsme měli možnost trénovat. Hodně jsme se toho naučili. Některé věci budeme schopni udělat efektivněji a všichni budou v bezpečí, až se vrátíme k závodění. Jsem šťastný, že jsem se mohl vrátit za volant a teď se už nemůžu dočkat Rakouska a závodění."

Ani jedna tvář bez roušky. Foto: Mercedes

Zdroj: FORMULE.CZ