Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Silverstone se možná dočká zvláštních diváků

Silverstone se možná dočká zvláštních diváků

Budou němí a nepohybliví

S extravagantním nápadem přišel šéf okruhu v Silverstone Stuart Pringle. On tedy není úplně jeho, nechal se inspirovat v jiné zemi a v odlišném sportovním odvětví.

Fotbalové zápasy se v současnosti konají bez diváků. Kluby se chybějící atmosféru snaží nahradit různými způsoby, například umělým dodáváním akustické kulisy.

Německá Borussia Mönchengladbach přišla s převratnou ideou. Za pouhých devatenáct eur si může každý fanda pořídit vlastní papundeklovou figurínu, která místo něj bude postávat v ochozech. Po odečtení výrobních nákladů jde celý výtěžek na charitu. 

Takto to teď vypadá na tribuně bundesligové Borussie Mönchengladbach. Foto: Borussia Mönchengladbach

Pringleho to nadchlo. „Poohlížíme se po různých zajímavých projektech a zvažujeme, co by se nám mohlo hodit. Tiskárny třeba chtějí napodobit papírové publikum z bundesligy. Je to skvělé řešení a já jsem rozhodně pro. Doufám, že najdeme cestu, jak to v praxi realizovat. Alternativou by mohla být třeba i videostěna.“ prohlásil v rozhovoru pro BBC.

Polygrafickým podnikům se divit nelze, zvlášť v dnešní době je každý kšeft dobrý. Pringlemu, upřímně řečeno, ale ano. Ani všichni příznivci Borussie nepřijali své neživotné náhradníky zrovna s nadšením. Nemluvě o stížnostech některých hráčů, že takovéto obecenstvo na ně působí spíše depresivním než povzbuzujícím dojmem.

Zdroj: FORMULE.cz