Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Formuli 1 možná čeká závod na oválu

Formuli 1 možná čeká závod na oválu

Chystá se dvojitý víkend v Bahrajnu

Podle všeho se letos dočkáme ještě dalšího dvojzávodu na jednom autodromu. Nikoliv však na stejné trati.

Ross Brawn pro oficiální web formula1.com uvedl, že se taková alternativa rýsuje v případě Bahrajnu. Okruh as-Šachír totiž disponuje několika konfiguracemi. Jednou z ní je takzvaný Outer Circuit. Právě na něm by se vedle tradičního kurzu mělo během jednoho z obou víkendů závodit.

Má téměř tvar oválu, což je nesmírně vzrušující,“ prohlásil Brawn. „Všechny varianty navíc vlastní homologaci FIA prvního stupně, takže se nám tu naskýtá zajímavá příležitost.

Na Outer Circuit monoposty odbočí po čtvrté zatáčce a ve třinácté se vrátí zpět. Kolo by tak sestávalo téměř výhradně z rychlých oblouků.

Pouštní okruh bude zřejmě dějištěm dvou závodů F1 po sobě. Foto: Red Bull

Problémem však je zvládnutí přestavby dráhy v průběhu jediného týdne. „Je potřeba, aby pořadatelé měli s velkým časovým předstihem v tomto směru jistotu. To musíme mít na zřeteli,“ připustil Brawn.

Plánované termíny jsou 29. listopadu a 6. prosince. Po Bahrajnu má následovat tradiční finále v Abú Zabí.

Dnes se očekává definitivní zrušení letošních Velkých cen Ázerbájdžánu, Singapuru a Japonska. Brawn nevyloučil, že místo nich dostanou šanci další evropské okruhy. Blíže to ale nechtěl specifikovat. Podle něj je totiž nejhorší něco předem oznámit a potom to zase rušit.

Zdroj: FORMULE.cz