Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stany místo motorhomů

Stany místo motorhomů

Malé paláce budou nahrazené praktickými přístřešky

V padoku Velké ceny Rakouska 2020 to bude vypadat podstatně jinak, než jsme při evropských závodech zvyklí. Opulentní motorhomy letos zůstanou ve skladech a na jejich místech budou stát stanové přístřešky.

"Vše bude jiné než při normálním evropském závodě, protože motorhomy zůstanou doma," vysvětluje šéf logistiky Mercedesu Karl Fanson. "S F1 jsme se domluvili, že kamiony zaparkujeme dál od garáží a na volném prostranství bude mít tým vlastní stany a přístřešky. Vlastně si takto rozšíříme garáž. Díky tomu budeme snadněji dodržovat sociální distanc a přitom mít dostatek místa pro každého."

Absence motorhomů, jejichž rozebrání, převoz a opětovné poskládání trvá mnoha lidem celé dny, umožní snížit počet osob v padoku a výrazně zjednoduší rychlé přesuny po Evropě. V kombinaci se dvěma závody na jednom okruhu to F1 umožní pohodlně zvládnout tři závodní víkendy v řadě. Pak bude jeden volný víkend a další tři závody v řadě. Tentokrát se dvěma velkými cenami na okruhu Silverstone a jedním v Barceloně.

"Naštěstí můžeme o této trojkombinaci z logistického hlediska uvažovat jako o dvojkombinaci. Budeme závodit v Rakousku a poté znovu v Rakousku. A pak nám cesta do Budapešti potrvá pouze nějakých pět hodin. Když se už jednou vybalíme v Rakousku, bude jedno, zda zůstaneme na jeden víkend nebo na dva. Po prvním závodě nebudeme muset balit ani cestovat.

Už během kvalifikace na (druhý) závod v Rakousku budeme mít lidi v Maďarsku, kteří nám připraví garáž i přístřešky. Když se tedy v pondělí ráno my dostaneme na Hungaroring, prostě jenom vybalíme. V té době už bude první parta lidí v Británii a bude mít čas pustit se do přípravy garáže v Silverstone."

Zaměstnanci dodavatelských a partnerských společností nejsou součástí "sociální bubliny" závodního týmu. Palivo a pneumatiky tedy týmu nechají na vyznačené ploše, kde je jeho členové najdou. Později na stejném místě Pirelli vyzvedne použité pneumatiky.

Zákulisí velkých cen bude tento rok vypadat úplně jinak. Foto: Red Bull

Zdroj: FORMULE.CZ