Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Wolffa už neuvidíme tak často

Wolffa už neuvidíme tak často

Začíná vynechávat závody.

Letošní kalendář velkých cen F1 je hodně nabitý. Od 20. března do 20. listopadu bude 22 závodních víkendů. To je pro členy týmů cestujících kolem celého světa značná zátěž. A v kalendáři sezony 2023 je mezi 5. březnem a 26. listopadem 24 závodních víkendů. Vypadla Francie a přibyly mimoevropské závody v Číně, Kataru a Las Vegas. Pro Tota Wolffa je to už příliš a rozhodl se, že začne závody vynechávat.

Šéfa týmu Mercedes jsme po delší době neměli možnost vidět v garáži Mercedesu už před dvěma týdny v Suzuce. To mohlo souviset nejen s dlouhým letem mezi Evropou a Japonskem, ale i s nechutí přihlížet očekávaným mistrovským oslavám Red Bullu a možná i s potřebou zůstat v kontaktu s právním oddělením, FIA a jinými týmy po převalení kauzy porušení rozpočtového stropu právě Red Bullem. Také to mohl být test před příští sezonou.

Co se příštího roku týče, Wolffova absence bude součástí většího plánu střídat cestující personál a možná i plánu najít si za sebe náhradníka do křesla šéfa týmu, zatímco třetinovému spoluvlastníkovi týmu by pořád zůstalo křeslo generálního ředitele. Není divu, že po letech práce v kanceláři přes týden, práce za oponou velkých cen o víkendech a spousty cestování mezi tím je již 50letý Wolff poněkud unavený.

Začnu vynechávat závody,“ řekl Wolff v rozhovoru pro PA. „Musíme něco udělat na úrovni celého týmu. Současný systém není udržitelný při 24 závodech. Jezdci závodí o víkendech, ale my začínáme pracovní týden pondělím a končíme nedělí. Musíme najít nový systém. Členové závodního týmu budou muset začít vynechávat závody, aby to nějak přežili. Mé úkoly si mohou rozdělit jiní. A že nebudu fyzicky přítomný, to ještě neznamená, že nebudu zapojený. V továrně máme místnost pro vzdálenou podporu, takže budu součástí každého debrífingu. Jen tam nebudu fyzicky.

Záběry na Wolffa v garáži Mercedesu zpestřují nedělní televizní přenosy. Foto: Mercedes

Zdroj: PA, foto: Mercedes