Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez měl snad ledové gumy

Pérez měl snad ledové gumy

Racing Point marně hledal přilnavost

Nestálo to za nic“. Těmito slovy zhodnotil šéf týmu Racing Point Otmar Szafnauer kvalifikační výsledek. Jeho vozy si s mokrem evidentně neporozuměly.

Sergio Pérez skončil mezi posledními, Lance Stroll vypadl v prostřední fázi. Po skvostném pátku přišlo kruté vystřízlivění.

Postrádal jsem přilnavost. Nebyl jsem prostě schopný zajet rychlé kolo. Ze začátku to ještě šlo, potom ale auto po trati doslova plavalo,“ povzdechl si Kanaďan. „Netuším, co bylo příčinou, musíme se na to podívat.“ 

Sergio Pérez ví, že zahodil obrovskou šanci. Foto: Racing Point

Pérez do „frustrujících těžkostí“ zabředl hned. Ne a ne pořádně zahřát přední pneumatiky. „Trvalo mně to tři kola. Ostatní si zatím zajeli potřebné časy a já se je marně snažil dohnat. Pořád jsem byl o krok zpátky,“ litoval. „Nedostal jsem se vůbec do tempa. Přitom potenciál tu je. O to víc je to k vzteku. Čekal nás velkolepý víkend. Teď se tak akorát můžeme poučit z vlastních chyb.

Szafnauer nicméně věří, že při volbě vhodné strategie je průnik obou závodníků do bodované desítky stále reálný: „Vůz na to určitě má, jak jsme se přesvědčili. Naděje umírá poslední.

Zdroj: FORMULE.cz