Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

F1 našla dva nakažené novým koronavirem

F1 našla dva nakažené novým koronavirem

Velká cena Maďarska zatím není ohrožena

Formule 1 oznámila, že intenzivní testování všech, kteří jsou součástí jejího putovního cirkusu, odhalilo první případy nakažení virem Covid-19.

Povinnému testování se musí podrobovat všichni, kteří se účastní velkých cen za zavřenými dveřmi. Před zahájením víkendu VC Štýrska se udělalo 8000 testů a všechny měly negativní výsledek. Z téměř 5000 testů provedených za poslední týden však byly dva pozitivní.

"FIA a formule 1 mohou potvrdit, že mezi pátkem 10. července a čtvrtkem 16. července bylo u jezdců, členů týmů a dalšího personálu provedeno 4997 testů na Covid-19," píše se v tiskové zprávě. "Dva lidé byli testováni s pozitivním výsledkem. Tyto osoby nebyly přítomny v Rakousku a v současnosti jsou již v izolaci."

Úplně první případ Covid-19 v padoku F1 byl odhalen v březnu v Austrálii u týmu McLaren. Způsobil zrušení závodu a odklad začátku sezony. Systém udržování lidí v padoku v sociálních bublinách podle týmové a jiné příslušnosti by měl zabránit opakování scénáře.

Výkonný sportovní ředitel formule 1 Ross Brawn zprávou zřejmě nebude překvapen. Již v Rakousku prohlásil, že první případy nákazy mezi lidmi z padoku jsou pouze otázkou času. V kontextu současné situace vypadá počínání Charlese Leclerka, jenž si po prvním závodě sezony odskočil na večírek a do ulic Monaka, o to více nezodpovědně.

Je dobrý důvod, proč musí být tento rok tribuny prázdné. Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.CZ