Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen má desáté vítězství v řadě

Verstappen má desáté vítězství v řadě

A také druhou zničenou trofej v řadě.

Vítězství ve VC Belgie bylo desátým vítězstvím Maxe Verstappena v řadě. Tentokrát vyhrál ze šestého místa, jelikož tým Red Bull se rozhodl dát mu jednu převodovku nad dovolený počet, za což je trest ztráty pěti míst na startu.

Ano, startovat ze šestého místa je jiné. Věděl jsem, že řídím skvělý vůz, takže musím hlavně přežít první zatáčku. Byla tam tlačenice. Dobře znám takové situace, takže jsem si dal záležet, abych se do toho nezapletl,“ řekl Verstappen, kterému v první zatáčce téměř před nosem kolidovali Oscar Piastri a Carlos Sainz, což ho hned posunulo na čtvrtou pozici.

Od té chvíle už to šlo jako po másle. Chvilku, na začátku, jsem byl zaseklý na konci DRS vláčku. Jakmile se rozpadl, nebyl problém dostat se dopředu. Docela jsem si to užíval.

Úřadující šampion předjel všechny tři jezdce před ním a od té doby bylo jediným vzrušujícím momentem uklouznutí v Eau Rouge.

Pokud někde nechcete udělat chybu, tak v té zatáčce. Ale trať byla trochu mokrá a bylo náročné odhadnout vhodnou rychlost. Trochu mě to vzalo stranou, ale naštěstí se nic nestalo.

Verstappenovo desáté vítězství v řadě se očekávalo, po celý víkend byl nejrychlejší a s předjížděním není v Belgii velký problém. Ale nikdy by si nestavil na to, že mu bude zničena druhá vítězná trofej v řadě. Tentokrát při tom nebyl Lando Norris, trofej byla značně poškozena po týmovém focení, kdy část týmu utíkala před kolegy s pěnícími plechovkami Red Bullu v rukou. Sice takto vznikají pěkné záběry, ale Verstappenova trofej nevydržela pád tabule s nápisem Vamos Checo P2.

Verstappenovy trofeje z Maďarska a Belgie. Foto: Red Bull

Sergio Pérez se ve stejném voze jako Verstappen dostal hned po startu do vedení závodu a měl příležitost vybudovat si náskok. Sice mu ublížila i pomalejší výměna pneumatik, ale po závodě mu opět nezbývalo nic jiného než uznat, že Verstappen byl mnohem rychlejší.

Dostal jsem se před Charlese a splnil tak jeden ze svých cílů. Potom jsem si jel své tempo. Max se přiřítil ohromnou rychlostí a já proti tomu neměl obranu. Od té chvíle jsem se už soustředil pouze na bezpečné a šetrné dokroužení do cíle,“ řekl druhý muž výsledkové tabulky VC Belgie i pořadí šampionátu, kde už ale na Verstappena ztrácí propastných 125 bodů.

Zdroj: Motorsport, grandprix, úvodní foto: Red Bull