Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen přišel o výkon motoru

Verstappen přišel o výkon motoru

Pérez předčasně v dovolenkovém tempu?

Hlavní aspirant na zisk titulu, Max Verstappen, dnes odstartuje až z desátého místa. Slabou rychlost z pátečních tréninků se prý podařilo vylepšit, jenže jej zradil motor.

Chlapci a děvčata v továrně se v noci namakali. Bylo třeba provést analýzy, protože s vozem jsme nebyli vůbec spokojeni,“ řekl Verstappen v sobotu večer. „Udělali jsme pár dobrých změn, vůz byl značně lepší, vypadali jsme konkurenceschopně. Ještě ve Q2 jsem byl spokojen s každým kolem, dokonce i na použitých pneumatikách jsme byli hodně rychlí. Těšil jsem se na Q3, jenže první kolo nevyšlo podle představ, ale nezoufal jsem, protože jsem věděl, že vůz je rychlý. Bohužel jsme toho nevyužili. Před posledním pokusem jsme najednou ztratili výkon motoru. Zkusili jsme to opravit, ale nepovedlo se.

A Sergio Pérez bude startovat až jedenáctý, vůbec nepostoupil do Q3. Částečně může vinit ředitelství závodu, které mu nespravedlivě vymazalo první pokus ve Q2 kvůli neexistujícímu opuštění trati v páté zatáčce a nějaký čas trvalo, než byla chyba napravena. Ani jeden ze dvou časů však nebyl dost dobrý, přestože Verstappen byl ve Q2 nejrychlejší.

Ta věc s opuštěním trati byla velmi nešťastná. Pak jsem ve druhé zatáčce narazil na Kevina (Magnussena) v ideální stopě, musel jsem se mu vyhnout, jel jsem hluboko do zatáčky a ztratil tím několik desetin vteřiny, které se mi už nepodařilo získat zpět,“ řekl Pérez po kvalifikaci.

Helmutu Markovi však Pérezovo vysvětlení nestačilo.

Momentálně je ve srovnání s Maxem moc pomalý,“ řekl šéf motorsportu Red Bullu v rozhovoru pro Sky Sport Germany. „Měl problémy ve všech trénincích, budeme si muset promluvit. Letní volno ještě nezačalo, ale on už jako by byl v dovolenkovém režimu.

Pérez si navzdory smůle vysloužil ostrou Markovu kritiku. Foto: Red Bull

Zdroj: RaceFans, Sky, úvodní foto: Red Bull