Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen se na start klouzal

Verstappen se na start klouzal

Hungaroring viděl zázrak na roštu

V souvislosti s letošní Velkou cenou Maďarska se bude asi nejvíce mluvit o události, která se odehrála ještě před jejím startem.

Během nájezdového kola Max Verstappen ve dvanácté zatáčce na přechodných pneumatikách těžce probrzdil, vyletěl z trati a vrazil do bariéry. Levý bok monopostu byl značně poškozen. Jezdec se přesto vlastní silou dostal na rošt.

Jeho osud spočíval v rukou party chlapů, kteří ho asi v té chvíli posílali do horoucích pekel. Přesto zatnuli zuby. Dokázali zázrak. V neuvěřitelně krátké době vyměnili prakticky celou přední část auta. Jezdce vyprovodili do zahřívacího kola s opatrným konstatováním, aby to zkusil. A zrodilo se z toho stříbro! 

Dvě hodiny předtím by každý tuto scénu považoval za naprostou utopii. Foto: Red Bull

Hned jak jsem vyrazil z boxů, přišel jsem o veškerou přilnavost,“ vysvětloval v cíli svůj nezdar Nizozemec. „Těsně předtím se mně navíc několikrát zablokovala kola. Pak přišla zeď.

Hlavně se však až k zemi poklonil svým mechanikům: „Netuším, jak se jim to mohlo povést. Neuvěřitelné! Snad jsem se jim revanšoval druhým místem. Úvodní pasáž byla skličující. Potom jsme přijali správné rozhodnutí a dostali se do tempa. Jsme pochopitelně rádi, že jsme rozdělili dvojici mercedesů.

Zdroj: FORMULE.cz