Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pourchaire zůstává nohama na zemi

Pourchaire zůstává nohama na zemi

Ohledně titulu je opatrný

Théo Pourchaire si včera dojel již pro své druhé prvenství ve F3 v řadě. Šestnáctiletý Francouz se stal prvním pilotem, kterému se letos podařilo zvítězit ve více než v jednom závodě a v průběžném pořadí se posunul již na druhé místo. Na něm ztrácí 19 bodů na vedoucího Oscara Piastriho.

Není tedy divu, že se o něm začíná hovořit jako o jednom z možných kandidátů na zisk titulu. Pilot stáje ART Grand Prix je ale zatím v tomto směru zdrženlivý.

„Hodně se to mění. Mým cílem je vždy vítězství. Po prvním závodním víkendu to ale tak dobré nebylo. Nevydařila se mi kvalifikace a neměl jsem příliš dobré tempo. Po vítězství v rámci Velké ceny Štýrska se ovšem nyní cítím lépe,“ uvedl Pourchaire v sobotu na pozávodní tiskové konferenci. „Tým mi hodně pomáhá. Auto je opravdu dobré. Mám tedy vše potřebné k tomu, abych odváděl nejlepší možnou práci. Nemohu říci, že bych mohl vyhrát šampionát nebo skončit mezi nejlepšími pěti. Uděláme ale, co budeme moci,“ dodal.

Pourchaire se zatím o možném zisku titulu vyjadřuje opatrně. Foto: ART Grand Prix

Do nedělního závodu vyrazí Pourchaire, který loni získal titul v německé ADAC F4, z desáté pozice. Klíčový bude podle jeho názoru start.

„Začínáme z desátého místa, takže to bude trochu obtížnější. Vím, že předjíždění je na této trati téměř nemožné. Potřebujeme tedy dobře odstartovat a uvidíme, co budeme moci udělat. Vůz je ale dobrý a já se pokusím odvést maximum,“ slíbil.

Pokud by se Pourchairemu podařilo vyhrát i dnes, stal by se prvním v historii tohoto šampionátu, kdo během jednoho víkendu dokázal zvítězit v obou závodech. Pokud ale budeme počítat i předchůdce této série, kterým byl v letech 2010-2018 šampionát GP3, jeden případ, kdy jezdec ovládl oba závody, najdeme. Roku 2012 zvítězil v obou kláních na Hungaroringu současný vedoucí muž průběžného pořadí formule E António Félix da Costa.

Zdroj: FORMULE.cz