Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Prodlouží Red Bull smlouvu s Coulthardem?

Prodlouží Red Bull smlouvu s Coulthardem?

Christian Horner: "David odvádí excelentní práci."

Je možné, že skotský pilot David Coulthard zůstane s týmem Red Bull Racing a v sezóně 2006. Šéf týmu Christian Horner to naznačil v dnešním rozhovoru s novináři, když ocenil jeho vynikající výkony v sedačce nového týmu.

Coulthard odešel z McLarenu na konci loňské, ne příliš povedené, sezóny, aby pomohl nově vzniklému týmu Red Bull Racing svými mnoholetými zkušenostmi. Majitel týmu Dietrich Mateschits chtěl původně angažovat dva mladé a talentované jezdce, ale nakonec dal přednost zkušenostem skotského pilota. Coulthard tak měl být podle předsezónních prohlášení angažován pouze pro rok 2005 a měl pomoci s nabíráním zkušeností nejen týmu, ale i mladíčkům Christianovi Klienovi a Vitantonimu Liuzziovi.

Původní očekávání Christiana Hornera i Dietricha Mateschitse však David Coulthard příjemně překonal a oba jsou s jeho počínáním nadmíru spokojeni. Během 6 GP nasbíral Coulthard již 10 bodů a Red Bull je v průběžném pořadí poháru konstruktérů na nečekaném šestém místě.

Christian Horner k tomu uvedl: "Věci se v tuto chvíli ubírají správným směrem a není důvod to měnit. David odvádí excelentní práci a přinesl do týmu stabilitu a obrovskou dávku zkušeností."

David Coulthard vyhrál za svou kariéru 13 GP a více než 50krát stál na stupních vítězů. Nestal se sice nikdy světovým šampiónem, ale jeho zkušenosti jsou pro Red Bull v současné době neocenitelnou pomocí.

"David naučil za tu krátkou dobu naše mladé jezdce pekelně mnoho," dodal Christian Horner.