Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari přistoupilo k restrukturalizaci

Ferrari přistoupilo k restrukturalizaci

Binotto dělá změny, ne zemětřesení

Mattia Binotto oznámil, že přistoupil ke změnám v technické části Scuderie Ferrari. Je to něco, co se od něj po slabých výsledcích v prvních třech závodech sezony 2020 očekávalo, pokud nepřijde o místo on sám. Očekávané personální zemětřesení se však, alespoň prozatím, nekoná.

Šéf Scuderie dává více kompetencí šéfům jednotlivých oddělení, zpřehlední strukturu managementu a vytvoří jedno nové oddělení, které bude mít za úkol pouze zlepšování vozu. Toto "oddělení zlepšování výkonů" povede Enrico Cardile, bývalý šéf aerodynamiky a projektový manažer.

"Ostatní hlavní části týmu zůstávají beze změn. Enrico Gualtieri je zodpovědný za pohonné jednotky, Laurent Mekies je sportovním ředitelem a šéfem operací na okruzích a Simone Resta má nadále na starosti šasi," píše se v tiskové zprávě.

"Jak bylo před pár dny naznačeno, děláme změny v technické části naší organizace, které povedou ke zrychlení konstrukčního a vývojového procesu s důrazem na zlepšování výkonů našeho vozu.

Změna byla nutná pro vyjasnění oblastí odpovědnosti a pracovních postupů a zároveň znovu potvrzuje víru v naše vlastní technické talenty. Enrico Cardile povede oddělení, které může počítat i se zkušenostmi Roryho Byrnea a dalších inženýrů, jakým je například David Sanchez. Změní to způsob, jakým zlepšujeme vůz.

My ve Ferrari věříme, že disponujeme nejkvalitnějšími lidmi a v této oblasti nemáme naším hlavním konkurentům co závidět. Rozhodná změna ale byla nutná. Zvyšujeme míru zodpovědnosti šéfů jednotlivých oddělení."

Binotto si toho asi nabral více, než mohl unést. Teď dá více svobody šéfům jednotlivých oddělení. Foto: Ferrari

 

Můžeme soudit, že přidáním kompetencí šéfům oddělení zároveň ubývají povinnosti Binottovi. Po převzetí postu šéfa týmu od Maurizia Arrivabeneho v roku 2019 si totiž ponechal i pravomoc technického ředitele, což je impozantní koncentrace moci nad týmem, ovšem analytiky často kritizovaná. Z prohlášení je také cítit, že Ferrari nadále sází na vlastní, převážně italské odchovance a nehodlá lovit velké ryby z konkurenčních rybníků.

Zdroj a titulní foto: Ferrari