Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel by mohl zakotvit v AlphaTauri

Vettel by mohl zakotvit v AlphaTauri

Konec kariéry tam, kde začínala?

Zdá se, že v případě budoucího angažmá Sebastiana Vettela se fantazii skutečně meze nekladou. S dalším nápadem přispěchal Ralf Schumacher.

Čtyřnásobný mistr světa se podle něj vrátí ke kořenům, tedy do týmu, v němž ve F1 začínal. Tenkrát se jmenoval Toro Rosso, nyní AlphaTauri.

Franz Tost je jeho velký fanda, stejně jako doktor Marko. Možná se z toho něco urodí,“ spekuloval Schumacher v rozhovoru pro Sky. Jedním dechem ovšem dodal, že reálné obrysy tato idea získá teprve tehdy, až protest Renaultu proti Racing Pointu v takzvané aféře Copygate bude smeten ze stolu. Potom Red Bull klidně nasadí do dalšího ročníku čtyři v zásadě identická auta pro sebe i svoji juniorku. 

Pro tým vedený Franzem Tostem kdysi Vettel získal jeho dosud jediné vítězství ve F1. Pokusí se přidat další? Foto: AlphaTauri

Schumacher vaří z vody, úplně na hlavu to nicméně postavené není. Red Bull Racingu zůstanou za této konstelace peníze od Albonových sponzorů a současně se vyhne setkání dvou kohoutů, tedy Vettela a Verstappena. na jednom smetišti. Německý pilot jako značně technicky erudovaný člověk určitě účinně pomůže s vývojem vozu. Navíc si skvěle rozumí s konstruktérem Adrianem Neweyem.

Bral by sice o dost menší peníze, ale na nich mu, jak opakovaně deklaruje, až tak moc nezáleží. A kdyby se mu naskytla šance bojovat o stupně vítězů…

Zdroj: Sky, úvodní foto: Ferrari